490 poze   96181 vizite

1AMERICAN SCHOW RACER

STANDARDUL SCRIS AL AMERICAN SCHOW RACER ADOPTAT DE CATRE MEMBRII ASOCIATIEI AMERICAN SCHOW RACER LA 20 SEPTEMBRIE 1993.

CAPUL Profilul sa se ridice gradual si lin intr-o curba neantrerupta de la varful ciocului pana la cel mai inalt punct,chiar deasupra centrului ochiului, apoi sa descreasca gradual si lin ,scurganduse in gat si asigurand un craniu intreg si echilibrat la spate.Distanta minima de la varful ciocului pana la centrul ochiului va fi de 4 cm.Vizualizarea de sus trebuie sa arate o latime buna la spatele capului si intre ochi,ingustandu-se gradual si lin dinspre spate catre nari si neprezentand vreun unghi al conturului ,fara ciupituri intre ochi si nari.Transversal ,crestetul ar trebui sa fie convex de deasupra ochiului de pe o parte si pana deasupra ochiului de pe cealalta parte.Acesta nu trebuie sa fie plat sau patrat.Intregul cap trebuie sa exprime putere fara nici un semn de slabiciune,fragilitate sau unghiuri ascutite.O creasta este un defect major.

CIOCUL Potrivit in lungime,cu o pozitie robusta si dreapta.Ambele mandibule din materii aproape identice asezate lin in fata fara un contur intrerupt.Mandibula de sus si cea jos trebuie sa cada una pe cealalta fix fara sa prezinte goluri sau incrucisari.O linie imaginara extinsa din punctul de inbinare al mandibulelor ar trebui sa se prelungeasca prin centrul ochiului.Ciocul poate avea diverse culori,de la cele inchise cum ar fi culorile albastre standard la cele de chihlimbar,cum ar fi rosul ,culoarea carni la speciile de culoare fada ,alba precum si la unele specii pestrite si cu pete.

NARILE De dimensiune medie,fine ca textura si fara granulatii.Ar trebui sa se potriveasca lin intre cap si cioc din profil si la vizualizarea de sus.Ambele parti ar trebui sa fie egale ca substanta.Atat la vizualizarea de sus ,cat si la cea din fata narile trebuie sa para egale si echilibrate in forma de inima, fara crestaturi sau pene crescute intre jumatati.Narile trebuie sa se potriveasca fin cu penele care il inconjoara..Orice piele expusa natural de sub sau din jurul mandibulei ar trebui sa fie mica,fina ca textura,fara granulatii si sa nu iasa in evidenta la o privire fugara.

OCHII Stralucitori invapaiati si incisivi in aparenta.De preferat de culoarea sangelui aprins,rosu inchis sau de culoarea piersicii.Ochii nisiposi,palizi,sparti sau cu semne ciudate sunt considerati un defect major.Ambii ochi trebuie sa aiba aceeasi culoare.Culoarea ochilor trebuie sa fie compatibila cu factorii genetici asociati si cu culoarea pasarii.Ochiul de taur sau ochi negrii in totalitate se permit la speciile albe si pestrite.Ochi de perla falsa sunt acceptati la pasarile maro.

GEANA Mica ,fina simpla si fin stransa,de preferat de culoarea prunei sau de culoare inchisa.un pic mai ingustata la capatul ochiului.Pielea din jurul ochilor de culoare deschisa sau de culoarea carni este acceptata atunci cand ajuta culoarea pasarii,cum ar fi la speciile de culoare fada,anumite culori ale speciilor cu pete,speciile albe si /sau speciile albe cu picatele.Pielea din jurul ochilor nu trebuie sa fie evidenta la o simpla privire.

GATUL In profil taiat direct in jos de la baza mandibulei inferioare la un gatlej care nu are esofag si care nu este gros,apoi coborand intr-o curba lina la un piept lat.Pe partea din spate,trebuie sa coboare dintr-un craniu dorsal complet intr-o curba usoara,dar lina ,inbinandu-se in umerii lati.Trebuie sa fie solid, de lungime medie si fara semne de pene slabite sau cute pe gat.Forma de semiluna sau cutele sunt considerate defecte majore.

SPATELE Scurt plat si intins de-a curmezisul umerilor si primind o forma conica spre crupa.Puternic si bine impregnat pe cum se apropie de crupa ,fara semne de spatii libere sau slabiciune.

CRUPA Bine impregnata si robusta,fara a prezenta semne de slabiciune,aplatizari sau latime excesiva,primind usor o forma conica inspre coada,usor convexa de la o parte la alta.

OASELE DE ZBOR Oasele de zbor ar trebui sa prezinte putere si sa fie suficient de aproape de capatul sternului,permitand nu mai mult de 2 cm intre capatul sternului si oasele de zbor.Femelele pot devia de la aceasta,dar totusi nu trebuie sa depaseasca 2,5 cm.

STERNUL Sternul va fi centrat in corp si se va curba lin de la piept catre oasele de zbor.Nu trebuie sa prezinte denivelari,spatieri sau incovoieri.Trebuie sa aiba 8-10 cm lungime.Trebuie sa aiba o structura buna,sa nu fie proeminent,dar robust,oferind senzatia unei robusteti fine de la o parte la alta.Sternul nu trebuie sa fie adancit si gol.

ARIPILE Tari si puternice,tinute aproape de corp,chiar deasupra cozii cu capete groase si proeminente in mod egal.Remigile primare si secundare ar trebui sa fie largi,sa se suprapuna aproape,cu lungime apropiata de cea a dimensiunii corpulului.Penele trebuie sa fie puternice si asemanatoare otelului.Penele trebuie sa fie largi,cu o lungime si o grosime buna ,acoperind bine crupa.Trebuie sa fie zece remige primare si zece secundare pe fiecare aripa.Remigile primare care nu sunt crescute in totalitate,atat timp cat pasarea naparleste in mod egal,nu trebuie considerate un defect major.Toate penele trebuie sa arate bine, sa nu prezinte gauri,urme de uzura si orice alte deteriorari.

COADA Douasprezece pene puternice asezate aproape unele de celelalte si suprapunandu-se pentru a oferi aparenta unei singure pene ;scurta ca proportie fata de corpul pasarii si extinzandu-se usor dupa remige cu 1,5 cm pana la cel mult 2,5cm si potrivindu-se in crupa.

PICIOARELE SI DEGETELE PICIOARELOR Fara pene pe partea inferioara a picioarelor si a degetelor de la picioare.Penele trebuie sa fie asezate aproape unele de celelalte pe partea superioara a piciorului,la fluiere si intre picioare.Picioarele trebuie sa fie indoite la fluiere cu o pozitie a coapselor spre spate,puternice si musculare,iar ca lungime sa fie medii spre scurte.Picioarele si degetele picioarelor ar trebui sa fie de culoare rosu inchis pana la rosu deschis.Unghile degetelor ascutite si toate de aceeasi culoare.Culoarea poate varia de la intunecat la negru la pasarile de culoare albastru standard,la culoarea chihlimbarului la speciile rosii,la culoarea carni la speciile albe si pestrite.

TINUTA SAU STATIONAREA Drept si indraznet,aliniat cu centrul ochiului pana la varful cozii,aproximativ intr-un unghi de 45 de grade.Varful cozii trebuie sa fie la aproximativ 2 cm de la sol.Pasarea trebuie sa prezinte o conformatie bine echilibrata.Intreaga imagine ar trebui sa exprime o stare de alerta si mandrie,o tinuta atragatoare.

CULOAREA/MARCAJUL Toate culorile in clase de culori standard trebuie sa fie corecte cu un model clar cu definire precisa,fara zone albite,deschise la culoare sau fumurii si cu spate,profil lateral,coapse,crupa si trunchi solid.Vezi ghidul de culori pentru mai multe detalii.

STAREA Carne sanatoasa,ferma fara sa fie supra sau subponderal,pene fine si alunecoase,tinuta alerta si o imagine de ansamblu de sanatate si energie.

CORPUL Corpul ca ansamblu prezinta o aparenta usor conica,in forma de ic,care poate fi simtit cu certitudine in mana.Acesta incepe cu un piept lat si se capata o forma de con spre coada ingusta.Ar trebui sa aiba destula carne si sa fie puternic dand un sentiment de putere si finete,nu de grasime.Nu trebuie sa fie adanc sau gol.

DIMENSIUNEA/GREUTATEA Dimensiunea medie a pasarii este de preferat ,mai ales in conditii de prezentare, sa fie intre 500g si 600g.Inaltimea trebuie sa fie de 22 de cm ;daca pasarea are cu putin peste sau sub inaltimea data ,sau putin peste sau sub greutatea mentionata,aceasta nu trebuie eliminata daca conform celorlalte criterii se apropie de perfectiune.Atat juriul cat si crescatorii ar trebui sa faca un efort sincer pentru a adera la standardul dimensiunii si greutatii.

COMPORTAMENTUL Calm,in general neperturbat,fara nervozitate nejustificata,salbaticie sau balansare,nu zboara si nu se catara si nu ciupeste in mod excesiv stiloul membrului juriului

.DESCALIFICARI Juriul poate descalifica pe motiv de boala,aliniere diformitati si conditii severe de mizerie,boala sau paraziti.

SISTEM DE PUNCTARE Totalul de 100 de puncte se va distribui dupa cum urmeaza :CAP- 10 / COIC- 6 / NARI - 3 / OCHI 5/GEANA-3/GAT-5/ SPATE-3/ CRUPA-4/ OASELE DE ZBOR-4/ STERN-4/ARIPI-6/COADA-4/ PICIOARELE/DEGETELE PICIOARELOR-5/TINUTA/STATIONAREA-10/CULOAREA/MARCAJUL-5/CONDITIE-7/CORP-7/DIMENSIUNE/GREUTATE-5/COMPORTAMENT-4/TOTAL-100 /

Pasarile nu vor fi jurizate pe puncte ,sistemul de punctare este destinat pentru a folosi drept ghid,prezentand importanta relevanta a caracteristicilor.Acesta poate fi folosit in cresterea pasarilor.
37798655_AGTMKRILI
37798655_AGTMKRILI
37798697_OUGDUTJWZ
37798697_OUGDUTJWZ

Comentarii album • 1
hu1anito 5 septembrie 2012  
superbi porumbeii
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.